Profil

Velkommen Til BulgarianWine.dk

Tilfældigt eller med vilje, du er du komment hos den eneste butik for bulgarsk vin, udelukkende skabt til de virkellige elskere af den dejlige drik, der bor i Danmark.

Bulgarske vin traditioner datere tilbage til århundreder. Her er blot nogle af de interessanteste fakta for bulgarsk vin:

Bulgarien var verdens næststørste vinproducent i 1980’erne.

Ifølge arkæologiske undersøgelser, er det nuværende Bulgariens område det første geografiske vinområde.

En af de ældste thrakiske skat “Panagyurishte”, som hovedsageligt består af gyldne vin sæt, er blevet opdaget i Bulgarien.

Hvorfor bulgarsk vin

Den lange og rige historie af bulgarsk vin, de tusinder af år tradition i vinproduktion og den høje kvalitet af bulgarske vin er grundene til at dette land kan sammenlignes med store vinproducenter som Frankrig og Italien. I dag kan Bulgarien ikke være i stand til at sammenlignes med disse ledere i mængde vin produceret, men kvaliteten er stadig lige så god som den gamle thrakiske sort og tyk vin, som Homer forherliger i sit digt ”Iliade”! De lokale druesorter tilføjer en lille, men unikt touch til hver vin, produceret i Bulgarien. De forskellige geografiske forhold i landet er årsagen til den store udvalg af forskellige og unikke vine.

Hvorfor Danmark

Bulgarian WineI alle de år, jeg har boet i Danmark som en del af min uddannelse på Aalborg Universitet, havde jeg mulighed for at observere den store passion for vin blandt danskerne. Men hvad undrer mig er, at når man leder efter vin i Danmark vil man finde vin fra hele verden – Frankrig, Italien, Spanien, USA, New Zealand osv, men der er ingen sted, hvor man kan købe dejlig bulgarsk vin. Der var mange tilfælde, hvor jeg havde brug for en god bulgarsk vin, og jeg kunne ikke finde den. Uanset om det var til gave eller bare for at præsentere mit land for nogle venner, vin kendere og fagfolk, kunne jeg ikke finde det jeg leder efter.

Det overraskede mig, men samtidig osgså udfordrede mig. Det, at danskerne som vinelskere ikke har mulighed for at købe og smage en rigtig god bulgarsk vin, motiverede mig. Det er derfor, jeg har besluttet mig til at påtage mig denne opgave, og bane vin vejen fra Bulgarien til Danmark, ved at importere personligt udvalgte bulgarske vine af høj kvalitet.

Jeg tror nogen som værdsætter god vin vil være nysgerrig at udforske verden af vin og vil prøve bulgarsk vin – nyt på det danske marked, men med århundrede af traditioner i sin produktion.

Oplev nye fornemmelser gennem de fremragende bulgarske vine.

Med venlig hilsen,
Emil

Our Team

We transform ideas into solutions our clients can be proud of.

In fact the best wine on offer by far is an oak aged, thoroughly rancio Dessert Melnik 1964 from Damianitza just over the border from Greece which would sell for a fortune if labelled Banyuls.

Jancis Robinson

Uniqato Rubin is another good wine with a velvetiness that would have been unthinkable a few years ago, made from the scented Bulgarian 1940s crossing of Nebbiolo and Syrah. With a memorable name like that it could catch on.

Jancis Robinson

Brilliant! Not atall what I expected from the Melnik  Refined, with gorgeous long fine tannins, dark berries and maybe, just maybe some chocolate. The blend really takes the edge off the shiraz and makes this a great 'right - now' wine, but it'll probably hold up over a few years too. 

Phone: +45 21 140 840
Email: [email protected]
Størlingevej 9
4733 Tappernøje, Danmark